Духовден неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика денеска соошти дека 25 мај – Духовден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Духовден е прогласен за неработен ден согласно Законот за празници на Република Македонија.