ДСУ „Лазар Личеновски“: Мурали на Салвадор Дали и Пабло Пикасо во Скопје


Муралите на шпанските славни уметници Салвадор Дали и Пабло Пикасо насликани од учениците од ДСУ „Лазар Личеновски“ во Скопје денес беа промовирани во средното училиште за ликовна уметност и дизајн.

На уникатниот, предновогодишен настан, присуствуваа директорот Димитар Филиповски, заменик-амбасадорот во амбасадата на Кралството Шпанија во Македонија Јорди Јоренц и министерот за култура Роберт Алаѓозовски.

Фото: Б. Грданоски