Доктор Гугл: Најбараните прашања поврзани со здравјето во 2017 година

Многумина пред да одат на преглед кај својот доктор, симптомите ги пребаруваат на Гугл, но доколку имате здравствени проблеми подолго време, секако не треба да се потпирате на помош на пребарувачот.

За среќа според листата на најбараните здравствени прашања, сериозни здравствени проблеми не биле на листата.

Листата на најчесто поставувани прашања во врска здравјето на Гугл е следна:

  1. Што е кето диета?
  2. Што е ЦТЕ?
  3. Што е зависност од опијати?
  4. Што е лупус?
  5. Што го предизвикува икањето?
  6. 13 причини зошто серијата на Нетфликс за тинејџери се фокусира на самоубиство?
  7. Зошто кашлањето навечер е полошо?
  8. Зошто кокосовото масло е лошо за нас?
  9. Зошто јаболковиот оцет е добар за нас?