ДИК: До 17 часот на референдумот излегле 455.771 гласач

До 17 часот на референдумот излегле на гласање 455.771 односно 28,83 отсто од вкупно запишаните во Избирачкиот список, соопшти на прес конференција претседателот на ДИК Оливер Деркоски.

Ова се податоци од обработените информации од 87,25 отсто од општинските изборни комисии.