Грузија: Дванаесет лица загинаа во пожар во хотел

Дванаесет лица загинаа во пожар во хотелот „Леогранд“ во грузискиот град Батуми.

Огнот е изгаснат и започнала идентификација на телата. Засега е непозната причината за пожарот.

Во моментот на огнената стихија во хотелот се наоѓале 20 учеснички во натпреварот за „Мис на Грузија“, но биле евакуирани и останале неповредени.