Глава од човек оставена пред редакцијата на весник од Мексико

Непознати сторители, пред редакцијата на весникот „Експресо“, во мексиканскиот град Сијудад Викторија, оставиле отсечена глава од човек во фрижидер од стиропор, заедно со заканувачка порака до новинарите.

„За весниците поврзани со милионските договори на (гувернерот на Тамаулипас) на Франциско Гарсија Габез де Васа – тоа нема да ве спаси, а ова е доказ“, се наведува во рачно напишаната порака. „Продолжете да молчите и ќе видите“, се вели во пораката.