Генералка во ЗОО


Јавните претпријатија „Паркови и зеленило“ и „Комунална хигиена“ вчера започнаа акција за средување на зелените површини во Зоолошката градина. Вработените ја косеа тревата во парковите и околу живеалиштата на животните и ги чистеа пешачките патеки од отпадоци и плевел. Се средуваше и ботаничката градина и нејзината околина.

„Комунална хигиена“ донираше и 50 корпи за отпадоци.