Гвинет Палтроу се повлекува: Престара сум за вакви филмови

Холивудската актерка Гвинет Палтроу одлучи да се повлече од филовите на „Марвел“. Смета дека е престара за да глуми во марвеловите акции.
Палтроу има 46 години, а неодамна изјави дека костимот за нејзиниот лик веќе не е за неа.
„Премногу сум стара за да го носам тој костим“, изјави таа алудирајќи на својот лик Пајпер Потс од вилмовите „Ајронмен“ и „Авенџерс“.
„Многу сум среќна што имав можност да глумам во вакви филмови, бидејќи долго ме наговараа да играм во нив“, вели Палтроу.
За неа било неверојатно искуство да се снима првиот дел на „Ајронмен“ и тогаш сфатила колку фановите ги сакаат тие филмови.