Во ЗОО се роди албино кенгурче

Албино кенгурче се роди во скопската зоолошка градина. Кенгурчето е машко, а вработените го крстиле Арчибалд. Пред извесно време принова имаше и во живеалиштето на срните, каде што се роди срнчето Бамби.