ВМРО-ДПМНЕ: Предлог-амандманите се поднесени, Дескоска да го провери мејлот

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ ја повикуваме министерката за правда Рената Десковска да го отвори сопствениот маил и да каже дали добила или не порака од претседателот на Комисијата за правни работи на ВМРО-ДПМНЕ, Тони Менкиноски точно во 16 часот 19 минути и 16 секунди?

„ВМРО-ДПМНЕ ги поднесе предлог амандманите во насока на подобрување на предлог законот, кој е клучен за правосудството во државата, нашите предлог-амандмани се во согласност со меѓународното право, праксата на меѓународните судови и конвенциите за заштита на човековите права“, велат од ВМРО-ДПМНЕ.