(ВИДЕО) Каде е накитена најскапата елка во светот?

Најскапата елка која е накитена за овој Божик чини 11 милиони долари. Таа го краси холот на луксузниот хотел „Палас Емирати“ во Абу Даби.

Висока е 13 метри, а она што е највредно на неа се украсите.

Елката е докорирана со предмети од злато и средбро, орнаменти во форма на топчиња и со мали бели сијалички.

Погледнете ја како изгледа преку следново видео: