Венус Вилијамс постигна вонсудска спогодба за несреќата во Флорида

САД  Американската тенисерка Венус Вилијамс склучи вонсудски договор за несреќата во Флорида, објави АП. Детали за зделката не се обелоденети.

Тенисерката постигна договор со семејството на Џером Барсон, кој почина во сообраќајна несреќа во која таа учествувала. Договорот го објави Судот во Палм Бич (Флорида, САД). Така, семејството на Барсон, кој имаше 78 години за време на трагедијата, нема тужби за спортистот.

На 9 јуни 2017 година Вилијамс со својот автомобил удрила во друг автомобил во кој  Барсон беше патник и загина во судирот.