Веге фестивал во МКЦ

Во МКЦ денес се одржува традиционалниот Веге фестивал за заштита на животните.Се продава разновидна слатка и солена храна произведена исклучиво од неживотинско потекло.


Организатор е „Анима Мунди“.Идеја на настанот е да се промовира еколошки и здрав начин на живот да се заштитат правата на животните.Фестивалот беше проследен со музички перформанс.