Британскиот парламент го одби новиот предлог за Брегзит

Долниот дом на британскиот Парламент со 258 гласови „за“ и 303 „против“, го одби предложениот нов владин документ за условите за Брегзит

Минатиот месец британскиот Парламент го отфрли предложениот договор на премиерката Тереза Меј со ЕУ во врска со Брегзит, а на 29 јануари ја одобри измената на техничкиот документ за Брегзит, со која се санкционира продолжувањето на преговорите со Унијата за клучното прашање, а тоа е проблемот со ирската граница.

Претходно, Меј истакна дека на 14 февруари ќе поднесе уште еден технички документ, за кој можат да бидат предложени измени,