Британската антитерористичка полиција понуди помош на колегите во Нов Зеланд

 Британската антитерористичка полиција е подготвена да им помогне на своите колеги во Нов Зеланд да го истражат нападот во две џамии во таа земја, во кои се убиени 49 лица, изјави британскиот командант на антитерористичката единица Ник Басу.

– Нашата мрежа на антитерористички полицајци ќе биде подготвена да ги поддржи нашите колеги во Нов Зеланд во истрагата за овој ужасен напад, рече Басу.