Биткоинот се вивна на рекордна вредност од над 8.500 долари

Вредноста на Биткоин денеска достигна ново рекордно ниво. Курсот на Биткоинот денес максимално достигна 9.043 долари.

Биткоин се вид дигитални пари (крипто валута) чија популарност во целиот свет рапидно расте од година во година. Она што го прави различен од конвенционалните пари е тоа што ниту една институција не ја контролира мрежата Биткоини, што значи дека банката не може да ги контролира вашите пари.