Ајфеловата кула привремено затворена

Ајфеловата кула денеска е привремено затворена поради обемни врнежи снег, соопшти администрацијата на споменикот.

Пристапот на туристи до Ајфеловата кула постојано се забранува во услови на лошо време.

Локалните власти во седум области во северозападна Гранција за денеска и утре се во зголемена готовност за реализација на вонредни планови, со оглед на тоа што се очекуваат обилни врнежи снег.