„Астон Мартин“ на Џејмс Бонд од лего коцки

САД– На пазарот се појави нов модел на легендарниот „Астон Мартин Д85“ што го вози тајниот агент Џејмс Бонд во серијалот. Новата лизмузина не се вози туку е сложувалка за фановите на агентот-направен е од лего коцки. Славната компанија за играчки, всушност, направи реплика на славниот автомобил што го вози Шон Конери во улогата на 007 во филмот „Голдфингер“.

Автомобилот има 1300 парчиња и е наменет за деца постари од 16 години.