Преспа Институт: Расте политичкото присуство на Бугарија во Македонија

Институтот Преспа објави истражување за меѓународното присуство во Македонија лани  и споредено со 2009 и 2010 година, што е прво од овој тип и го покажува влијанието на нашата надворешна политика и местото на нашата држава во геополитиката. Истражувањето го  оценува економското, политичкото и т.н. меко присуство, мерено врз основа на нивото на дипломатските односи, … Продолжи со читање Преспа Институт: Расте политичкото присуство на Бугарија во Македонија