ZAEV: Vendimi për referendumin duhet të jetë i përbashkët

Shteti duhet të sjell vendim të përbashkët për referendumin. Të gjithë kanë të drejtë debati, shteti duhet bashkërisht të sjell vendim dhe tentimet duhet t’i bëjmë bashkërisht duke i harmonizuar me partnerët e koalicionit sa i takon kësaj çështje shumë të rëndësishme si që është referendumi.

“Ai është proces dhe patjetër që pushteti dhe opozita dhe partnerët e koalicionit të jenë një”, ka thënë sot Zaev, transmeton Medial.mk.

Sipas tij, në procesin e rikonfirmimit të çështjes si që është referendumi do të definohet nëse ajo është obliguese apo konsultative. Ai ka thënë se këto janë hapa historik për vendin.