Zaev i dëgjoi kërkesat për draft-amendamentet kushtetuese nga grupi i ri i deputetëve

Kryeministri Zoran Zaev dhe ekipi qeveritar do t’i shqyrtojnë draft-amendamentet e Kushtetutës së propozuar nga Grupi i pavarur i deputetëve të VMRO-DPMNE-sp dhe koalicionit “Për një Maqedoni më të mirë”.

Zaev pasdite pas takimit në Parlament me tetëmbëdhjetë deputetët e këtij grupi, në të cilin ishin të pranishëm edhe ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov dhe ministrja e Drejtësisë, Renata Deskoska, tha se të premten do të ketë edhe një takim me tetë deputetë, të cilët i kanë mbështetur ndryshimet kushtetuese, si dhe se vazhdojnë konsultimet për draft-amendamentet me deputetët tjerë nga shumica, por edhe nga BESA dhe Aleanca për Shqiptarët.

Në takim është bërë fjalë edhe për formimin e trupit koordinues për pajtim në të cilën tre anëtarë do të ishin nga grupi i ri i deputetëve, si dhe koordinatorët e grupeve tjera të deputetëve.

“Mund të konstatoj se në këtë pjesë të debatit për projekt-amendamentet kemi gjetur drejtime konkrete që na janë dhënë neve si hartuar të draft-amendamenteve dhe për pjesën e përforcimit të identitetit të Maqedonisë dhe në pjesën e garancisë se procesi do të shkojë më tej dhe nuk do të bllokohet, respektivisht garancia se amendamentet kushtetuese do të hyjnë në fuqi me ratifikimin e marrëveshjes në Parlamentin grek, por edhe në pjesën e zbatimit të brendshëm si emri i ri do të fillojë të zbatohet”, tha Zaev.

Deputeti Zeqir Ramçilloviq pas takimit konfirmoi se është biseduar për kërkesat që i drejton një grup deputetësh pas mbështetjes së hapjes së procesit për ndryshimet kushtetuese.

Propozimet zona në pjesën më të madh, tha ai, për Qeverinë janë të pranueshme dhe nga atje premtuan se do ta sendërtojnë në draft-amendamentin. Pastaj, shtoi Ramçilloviq duhet t’i dërgojnë tek ne dhe të shohim nëse është kryer.