Xhaferi: Nuk mund të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare bashkë me presidencialet

Inciativa e VMRO-DPMNE-së për shpërndarjen e Kuvendit dhe shpalljen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare do të vendoset në rend dite në Kuvend kur të jetë siguruar marrëveshje për Qeveri teknike 100 para zgjedhjeve, deklaroi kreu i Kuvendit Talat Xhaferi në takimin e sotëm me gazetarët.

Xhaferi shtoi se si konfirmim për këtë kërkon nënshkrimin e të paktën 61 deputetëve. Kjo nënkupton se zgjedhje parlamentare nuk mund të ketë njëkohësisht me zgjedhjet presidenciale sepse tashmë është shkelur afati 100 ditor.