Xhaferi: Jeta dhe vepra e Skënderbeut, ngushtë e lidhur me idealin e shqiptarëve të Maqedonisë

Në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë, ka filluar Akademia përkujtimore për 550 vjetorin e vdekjes së heroit tonë kombëtarë Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, njofton Medial.mk

Fjalim në këtë Akademi solemne patë edhe kryetari I Kuvendit të Maqedonisë Talat Xhaferi, I cili në fjalimin e tij para të pranishmëve pohoj se, Skënderbeu është heroi shqiptarë i cili themeloi për herë të parë shtetin shqiptarë.

“Më paraqet privilegj, që në këtë kohë të shkurtë të themi sadopak disa fjalë për veprën e madhe të heroit tonë kombëtarë Skënderbeu. Ai është angazhuar fuqishëm që shqiptarët të kenë trojet e tyre të lira, dhe të pavarura. Skënderbeu, ishte dhe do të mbetet heroi jonë kombëtarë I cili për herë të parë ka krijuar shtetin shqiptarë. Vizioni I Gjergj Kastriotit Skënderbeu, është ngushtë I lidhur edhe më aspiratat e shqiptarëve të Maqedonisë, për një kombë të qetë, dhe të lirë, një kombë me të drejtat e saja të plota”, tha mes tjerash kryetari I Parlamentit Talat Xhaferi, njofton Medial.mk