Trafikonin drogë, shkatërrohet grupi kriminal, mes 18 të arrestuarve ka edhe shqiptarë

Të paktën 18 persona janë arrestuar dhe 9 të tjerë janë ndaluar pas operacioneve të zhvilluara nga njëherazi nga policia spanjolle dhe ajo gjermane.

Operacioni për shkatërrimin e grupit të organizuar kriminal që merrej me trafikun e drogës dhe aktivitetet e tjera të paligjshme në të gjithë BE-në është mbështetur nga Europol.

Anëtarët e organizatës kriminale që u arrestuan dhe u morën në pyetje nga policia dhe janë shtetas të tetë vendeve të ndryshme: Kroacia, Gjermania, Spanja, Shqipëria, Armenia, Serbia, Siria dhe Turqia.

Operacioni ka sekuestruar rreth një ton marihuanë, 212 000 euro para të gatshme, armë zjarri, municion dhe tetë automjete. municione dhe tetë automjete u konfiskuan. Grupi kriminal ka trafikuar marihuanë nga Spanja në vendet e tjera të BE-së, veçanërisht në Gjermani, nëpërmjet një rrjeti qelizash të vendosur në Malaga dhe Granada të Spanjës, orkestruar nga Bremeni në Gjermani. Rrjeti kriminal u strukturua në mënyrë të tillë, që edhe nëse një qelizë do të zbulohej nga policia, furnizimi i drogës të mund të vijonte të garantohej./ www.europol.europa.eu