Timonie për ligjin e gjuhëve: dje ishte ditë zhgënjyese

“Dje ishte ditë zhgënjyese sepse pamë ngjarje për të cilat menduam se tashmë ua kemi kthyer shpinën, se nuk ka pasur aspak konsensus për procedurën për miratimin e ligjit dhe nuk ka pasur diskutim civilizues për temat në interes të qytetarëve”, kështu është shprehur sot ambasadori i Francës në Maqedoni, Kristian Timonie, duke komentuar miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve, njofton Portalb.mk.
Ambasadori Timonie nuk dëshiron të gjykojë por thotë se “atë çfarë e pamë tregon gjithçka”.

Në këtë situatë, Kristian Timonie shpreh dilemën se a do të realizohen rekomandimet e dala nga Raporti i Pribesë.
“Në periudhën kur vendet anëtarë të BE-së duhet të deklarohen për rekomandimin për bisedime, veçanërisht për rekomandimet e realizuara, parashtrohet pyetja se a do të realizohet shpejtë agjenda e Pribesë dhe formalisht të hapet çështja për respektim të Kriterit të Kopenhagës. Bashkimi Evropian mund të integrojë vetëm demokraci funksionale”, tha Timonie.