Stoltenberg në Shkup me ftesë të Zaevit, ja cilat mesazhe i përçon kjo vizitë

Stoltenberg në Shkup është me ftesë të kryeministri Zaev. Kështu thanë nga Qeveria në 0 brifingun me gazetarët. Sipas tyre kjo vizitë në vete bart shumë mesazhe.
“E para është se tregon që kemi derën e hapur në NATO, se NATO është e interesuar për Ballkanin, se Maqedonia është në interes strategjik për Ballkanin dhe Evropën, se i jep mbështetje Qeverisë së re. Vizita e tij poashtu tregon se Qeveria ka orientim të qartë, ka përmirësime të dukshme në gjendjen e Maqedonisë”, u tha në brifingun e Qeverisë.
Kjo është vizita e parë e numrit një të NATO-së në Maqedoni