Sot fillon gjykimi për rastin e Sazdovskit

Me fjalët hyrëse sot do të fillojë gjykimi për vrasjen e 20-vjeçarit Nikolla Sazdovski, i cili ka qenë anëtar i tifo-grupit “Komitët”.

Të kuzuar për vdekjen e Sazdovskit janë dy persona B.B dhe S.R, ndërsa procesin gjyqësor do ta udhëheq Daniella Aleksovska-Stefanovski.

Sazdovski më 29 qershor u sulmua fizikisht në stacionin e autobusëve në Autokomandë të Shkupit, ndërsa pas dhjetë ditëve në Klinikën për Anestezi dhe Reanimacion, ndërro jetë.

Vdekja e tij shkaktoi protesta tek qytetarët, të cilët kërkuan që të dënohen ata që e sulmuan fizikisht.

Prokuroria Themelore Publike në Shkup këtë vepër e kualifikoi si “vrasje”, ndërsa edhe kjo shkaktoi reagim tek opinioni maqedonas./Gazeta e Pavarur