Regjistrohen 1,739 raste të pacientëve me grip, dy të prekur nga fruthi

Komisioni për Sëmundjet Infektive në Ministrinë e Shëndetësisë konkludoi se gripi është akoma në nivel të ulët. Aktualisht janë regjistruar 1,739 raste të pacientëve me grip, ndërsa pritet rritje e fluksit të të prekurve.

Ministria njoftoi se Inspektoriati Sanitar Shtetëror dhe Inspektorati Shëndetësor kanë dërguar njoftime në të gjitha shkollat ​​fillore dhe të mesme për të marrë masa për ruajtjen e pastërtisë dhe dezinfektimin ambienteve, duke ofruar produkte të higjienës personale (SOAP), si dhe monitorimin e rregullt të mungesës së fëmijëve nga shkolla .

Gjithashtu, janë raportuar dy raste të reja të fruthit, në një fëmijë të gjashtëmuajsh dhe një 40-vjeçar. /SHENJA/