Protesta para Kuvendit kundër ligjit të gjuhëve

Qindra protestues janë mbledhur sot para Kuvendit në shenjë proteste kundër votimit të ligjit për përdorimin e gjuhëve që është paraparë të kaloj sot në Parlament.

Protestuesit me flamuj dhe me pankarta në duar këndojnë himnin e maqedonas dhe brohorasin “tradhtarë”, “kombi nuk është në shitje” dhe “shitës të shtetit”.

Vërehen forca të shumta të policisë dhe mjete të rënda nga ana e saj. Protesta po vazhdon e qetë dhe deri më tani nuk është vërejtur ndonjë incident.