Protesta para Kuvendit kundër Ligjit të gjuhëve dhe ndryshimit të emrit të Maqedonisë

Disa organizata qytetare maqedonase sot para Kuvendit të Maqedonisë kanë dalur në protesta, kundër sjelljes së Ligjit për gjuhët dhe ndryshimit të emrit të shtetit.

Në përkrahje të këtyre protestave janë edhe dhjetëra qytetarë, të cilët theksojnë se Ligji i gjuhëve dhe ndryshimi i emrit të shtetit, cënon identitetin maqedonas, njofton Telegrafi Maqedoni.
Këto organizata protesta kanë organizuar edhe më parë, ndërsa akuzojnë qeverinë dhe deputetët për shkatërrim të identitetit maqedonas.