Преселбата во Словенија ја смени мојата литература: Интервју со Лидија Димковска, автор

Секоја приказна и секој стих на Лидија Димковска (1971) се микросвет сам по себе, во себе кријат цел еден универзум. Во кој и да стапнете, невозможно е да се изгубите. Може само да копнеете по уште. Затоа, ова лето, промоцијата на нејзинот нов роман „Единствен матичен број“  (издание на „ТРИ“), во центарот на Скопје, предизвика … Продолжи со читање Преселбата во Словенија ја смени мојата литература: Интервју со Лидија Димковска, автор