Почнува осмиот фестивал „BookStar“, наградата годинава за нобеловката Светлана Алексиевич

Под мотото „Храбри нови зборови“ / Brave new wor(l)ds“, од денеска до 5 октомври ќе се одржува осмиот Фестивал на европската литература „BookStar“, што го организира издавачката куќа „Антолог“. Оттаму најавија дека годинава ќе бидат претставени исклучителни европски и домашни автори, кои ќе учествуваат на десетина книжевни разговори, поткасти, работилница за раскажување приказни, читање, предавање. … Продолжи со читање Почнува осмиот фестивал „BookStar“, наградата годинава за нобеловката Светлана Алексиевич