Отворени „Деновите на руски јазик и култура“, вечерва проекција на филмот „Црвениот призрак“

Со настап на гудачкиот квартет „Филхармонија“ составен од  македонските музичари Бојан Илковски, Бојан Талевски, Марија Михајловска, а предводен од првиот концерт-мајстор на Симфонискиот оркестар на Филхармонија, истакнатата виолинистка со руско потекло Ана Кондратенко, во пијано придружба на Марија Вршкова, синоќа, во Скопје свечено беа отворени Деновите на руски јазик и култура во Република Северна Македонија. … Продолжи со читање Отворени „Деновите на руски јазик и култура“, вечерва проекција на филмот „Црвениот призрак“