Nikolla Poposki: Qeveria dhe opozita të ndryshojnë mentalitetin

Ish-ministri për punë të jashtme nga anëtarët e OBRM-PDUKM-së dhe kryetari i Këshillit Kombëtar për eurointegrime, Nikolla Poposki sot në Kuvend theksoi se Qeveria dhe opozita të ndryshojnë mentalitetin dhe vetë të bëjnë skrining për institucionet, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Skrining do të thotë rezultat dhe duheshe të fillon që në vitin 2005-të. Nëse do të kishte lindur një fëmijë atëherë, ky fëmijë tani do të ishte gjysmë maturant, të ndihmojmë që ta ndryshoj amsinë. Kemi përgjegjësi që mos të pengohet maturanti ende më shumë. Nuk kemi arsye për koncerte dhe festa. Duhet të bëjmë dallime se këto njerëz këtu janë pakicë, ndërsa në BE shumicë sepse kjo është negativshtë. Britanikët kanë besim në demokracinë të cilën ne nuk e kemi. Qeveria paraqet foton e bashkimit, ndërsa në fakt bëjnë çarë të duan”, tha Poposki.

Ai tha se të njëjtën ditë kur eurokomisari për zgjerim, Johannes Hahn do të shkoj, në Maqedoni do të mbahet seancë për thyerjen e rregullores dhe ligjit.

“Neve na duhen ndryshime të amësisë. Argument kryesor i qeverisë është se edhe më herët është bërë kështu. Kjo duhet të përfundojë. Përgjegjësi mban edhe pozita edhe opozita. Opozita duhet të ofroj zgjidhje jo vetëm të ri. Gjashtë muaj duhet të kishit bërë vetë skrining për institucionet tona. Së bashku të ulen pozita dhe opozita dhe ta ndryshojnë mentalitetin”.