Челзи поднесе жалба до ФИФА за трансфер ембаргото

Челзи поднесе жалба до ФИФА за трансфер ембаргото
Светската фудбалска федерација (ФИФА) објави дека англискиот клуб Челзи поднел жалба против забраната за трансфери, наметната поради нелегално привлекување на играчи до 18 години.

Лондонскиот клуб, исто така, беше казнет со 600.000 швајцарски франци.

„Одлуката за санкцијата ќе биде донесена од претседателот на Апелациската комисија при ФИФА“, велат од штабот.

Споделување со вашите пријатели: