Владина делегација во посета на „Алкалоид“

Владина делегација во посета на „Алкалоид“

Премиерот Зоран Заев, вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за здравство Венко Филипче и министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување на бизнис климата за домашните претпријатија Зоран Шапуриќ денеска ќе ја посетат компанијата „Алкалоид“ АД – Скопје.

Заев и владината делегација ќе има средба со директорот на „Алкалоид“ ад Скопје, Живко Мукаетов и дел од менаџментот, по што ќе ги посетат производствените капацитети на „Алкалоид“, ПЦ Фармација и Институтот за истражување и развој.

Споделување со вашите пријатели: