Министерството за правда го осудува насилството во КПУ Затвор – Скопје

Министерството за правда го осудува насилството во КПУ Затвор – Скопје
Министерството за правда на Република Северна Македонија најостро го осудува вербалниот, а потоа и физичкиот инцидент во КПУ Затвор – Скопје, и очекува санкционирање на сторителите на насилство, но, и на сите оние кои не презеле мерки за спречување на вакви ситуации.

Воедно, од Министерството, бараат и очекуваат сите надлежни институции да одговорат на највисоко професионално ниво во расветлувањето на денешниот настан.

Споделување со вашите пријатели: