Новиот клинички центар во Ѓорче Петров

Новиот клинички центар во Ѓорче Петров
Новиот клинички центар ќе се гради во Општина Ѓорче Петров, откако одлуката помина на владина седница. Ова го потврди министерот за здравство Венко Филипче.

„Се бодуваа локациите по соодветна методологија и се избра локацијата во Ѓорче Петров, пред сè, поради земјиштето, кое е целосно државно, потоа поради цената на чинење, која е пониска и поради полесниот начин на изведба“, рече Филипче.

 

Споделување со вашите пријатели: