Фински РоПС Рованиеми го промовора Дамјан Шишковски

Фински РоПС Рованиеми го промовора Дамјан Шишковски
Дамјан Шишковски во наредните шест месеци ќе брани за фински РоПС со можност за продолжување на соработката и во периодот потоа. Екипата од Рованиеми, главен град на најсеверниот регион во земјата, вчера го промовира репрезентативниот голман на Македонија. Тој притоа изрази задоволство од трансферот и надеж за што поскоро адаптирање во средината и давање свој придонес за остварување на клупските цели.

Финска не е непозната сцена за Шишковски со оглед дека претходно играше и за Лахти. Изданијата што ги имаше го наметнаа како опција и кајселекторот Игор Ангеловски за мечевите во Лигата на нации.

Новата сезона во финскиот шампионат почнува на 3 март. РоПС Рованиеми во 2018 година заврши на второто место на табелата и обезбеди учество во квалификациите за Лига Европа.

Споделување со вашите пријатели: