Честитка од Јенс Столтенберг

Честитка од Јенс Столтенберг
Веднаш по изгласувањето на уставните амандмани генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, испрати порака на Твитер, во која се вели:

„Му честитам на премиерот Зоран Заев и на парламентот за финалното гласање околу Преспанскиот договор. НАТО силно ја поддржува целосната имплемнтација на договорот, што е важен придонес за стабилен и просперитетен регион“.

Споделување со вашите пријатели: