„Независните“ бараат Северна само за нaдвор, Заев рече не

„Независните“ бараат Северна само за нaдвор, Заев рече не
Не е усовен амандманот на „независните“ пратеници, кои бараа називот Северна Република Македонија да се употребува само за надворешна употреба. Премиерот Зоран Заев кусо рече оти тоа не е прифатливо.

Македонија и Грција склучија договор со кој новото име Република Северна Македонија важи и за домашна и за надворешна употреба. Се очекува мнозинството да ги изгласа уставните измени.

Споделување со вашите пријатели: