Беса дава еден пратеник за мнозинство

Беса дава еден пратеник за мнозинство
Додека се чека почетокот на собраниската седница за последната фаза на уаставните измени, во политичките кругови, се шпекулира дека Беса на Билал Касами и премиерот Зоран Заев постигнале договор за барањата на албанската опозициска партија.

Во кулоарите се зборува дека направен е договор, еден од двајцата пратеници на Касами да гласа За, а другиот да биде против. Наводно, Теута Билали, ќе дигне рака за договорот со Грција, додека пак Фадил Зендели ќе биде против, имајќи предвид дека официјален договор не е постигнат.

Извори од владејачкото мнозинство тврдат дека мнозинство за Преспанскиот договор има, дури и Беса да не гласа.

(Г.А.)

Споделување со вашите пријатели: