(Фото) Има ли договор со Беса?

(Фото) Има ли договор со Беса?
Позитивни информации стигаат од страните што преговараат за постигнување двотретинско мнозинство за уставните измени. Извори од владеајачкото мнозинство брифираат дека се е готово и оти имаат барем 80 пратеници кои ќе гласаат за уставните измени. Според нив, најдено е заедничко решение со Беса на Билал Касами.

Клучниот проблем со Беса беше во несогласувањето со Беса околу државјанството, кое наводно, е разрешено во доцните вечерни часови. Извори од владата брифираат дека и без нив (можно е еден од двајцата пратеници на Беса да гласа за, а другиот против), обезбедено е двотретинско мнозинство за поддршка на договорот од Преспа. (Г.А.)

Споделување со вашите пријатели: