„Жолтите елеци“ бараат од граѓаните да ги испразнат банкарските сметки

„Жолтите елеци“ бараат од граѓаните да ги испразнат банкарските сметки
Активисти на „жолтите елеци“ побараа од француските граѓани да ги испразнат своите банкарски сметки и да тргнат во масовен поход на банките.

Повикот следува во пресрет на деветиот викенд протести во Париз и ширум Франција, а демонстрантите се надеваат дека тој потег ќе ја натера Владата да ги сослуша нивните барања, пред се нивниот повик на подиректна демократија преку можноста граѓаните да предлагаат нови закони.

Споделување со вашите пријатели: