Во октомври 78,2 отсто од потрошената струја од домашни извори

Во октомври 78,2 отсто од потрошената струја од домашни извори
Македонија во октомври годинава вкупно потрошила 591.053 мегават часови електрична енергија, 24.647 милиони нормални кубни метри природен гас, 445.569 тони јаглен и 86.648 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 78,2 отсто од потрошената електрична енергија е од домашно производство, а 94,3 отсто од вкупната потрошувачка на јаглен е употребено за производство на струја.

Споделување со вашите пријатели: