Поетско читање во чест на Блаже Конески во ДПМ

Поетско читање во чест на Блаже Конески во ДПМ
Друштвото на писателите на Македонија денеска напладне организира поетско читање во чест на поетот и лингвист Блаже Конески, еден од основачите на македонската писателска асоцијација.

Читањето е насловено „Џиџиња од зборови“ во духот на една песна на Конески од неговата стихозбирка „Црн овен“ од 1993 година.

Поезија од Конески по свој избор, како и стихови од сопственото творештво, ќе читаат писателите: Соња Стојменска-Елзесер, Владимир Мартиновски, Ана Мартиноска, Атанас Чуповски, Магдалена Хорват, Иван Додовски, Жарко Кујунџиски, Јулијана Величковска, Живко Гроздановски и Драгана Евтимова.

Споделување со вашите пријатели: