Почина Јован Ристов, првиот директор на Управата за заштита на културно наследство

Почина Јован Ристов, првиот директор на Управата за заштита на културно наследство
Почина Јован Ристов на 69 годишна возраст во Скопје. Тој беше основач и првиот директор на Управата за заштита на културно наследство. Во текот на кариерата работеше и во Националниот конзерваторски центар, а важеше за истакнат правник во областа на културното наследство.

Поглебот ќе се одржи утре во 13 часот на градските гробишта во Бутел.

Споделување со вашите пријатели: