Процесот „Жан Моне“ ќе продолжи во февруари

Процесот „Жан Моне“ ќе продолжи во февруари
Процесот „Жан Моне“ ќе продолжи во февруари следната година. За ова било разговарано на денешната средба на македонските пратеници со претседателот на Комисијата за надворешна политика на Европскиот парламент Дејвид Мекалистер и европратеникот Кнут Флекенштајн, кои беа во Скопје.

Дијалогот меѓу пратениците од сите партии во македонското Собрание го иницираше Европскиот парламент, но досега се одржа само една средба - пролетта во Охрид, каде што беше договорен Етичкиот кодекс. Пратениците ги усогласија тогаш  и ставовите за измена на Деловникот, пред сѐ со цел за во иднина да се превенираат настани како 27 парил. Но, измените во Деловникот не се донесени сѐ уште.

Споделување со вашите пријатели: