Milloshoski e shkarravit “Verioren” në Strasburg

Macedonian Foreign Minister Antonio Milososki answers to a journalist's question during his joint press conference with his Hungarian counterpart Janos Martonyi (not pictured) in front of his national flag in the ministry of Foreign Affairs in Budapest on October 26, 2010 after their official talks. Milososki is on a one-day official visit to Hungary. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo credit should read ATTILA KISBENEDEK/AFP/Getty Images)

Deputeti i VMRO-DPMNE-së Antonio Milloshoski ka shkarravitur fotografinë e akreditimit, gjegjësisht ka fshirë fjalën “Veriore” të emrit të shtetit që e prezanton në Asamblenë parlamentare të Këshillit të Evropës.

,,Maqedonia/Macedonia është emri i vullnetit të popullit, konform referendumit të vitit 1991 dhe 2018. Shfrytëzoje për atë qëllim çdo mundësi, çdo akreditim, çdo nënshkrim dhe shënim, në shtëpi dhe diasporë, në emër të të drejtës së vet përcaktimit dhe dinjitetit të çdo maqedonasi”ka shkruar Milloshoski.