Milani do të shitet?

Shtëpia e futbollit UEFA së fundmi ka refuzuar propozimin e klubit italian Milan për Marrëveshje rreth borxhit. Siç theksojnë mediat sportive botërore, klubi italian duhet të rifinancojnë borxhin e tyre prej mbi 400 milionë euro dhe Uefa beson se pronari i Rossonerëve Yongongh Li nuk ka garancitë ekonomike për të zgjidhur betejat ekonomike të gjigantëve të Serie A.

Një bord drejtori është caktuar sot dhe përfaqësuesit e klubit do të diskutojnë për gjendjen aktuale dhe si ta zgjidhin atë.
Rrethanat e dhëna, AC Milan janë në rrezik serioz për t’u ndaluar nga Europa League dhe sipas Il Corriere dello Sport, Uefa mund t’i japë besim klubit vetëm nëse presidenti i tyre i tanishëm largohet nga pozita e tij.
Nëse Yongongh Li nuk refuzon borxhin e tij, fondi amerikan Elliot do të marrë përsipër në klub në tetor, por pastaj mund të jetë tepër vonë për të shpëtuar kampionin evropian të Milanit në sezonin e ardhshëm.